Opbrengst

Ondanks positieve initiatieven van de overheid om schade door de COVID-19-crisis in verschillende sectoren te beperken, vallen musici nog te vaak door de mazen van het net. De meeste hulpmaatregelen zijn niet van toepassing op kunstenaars, die doorgaans per project of per dag werken. Of de maatregelen compenseren nauwelijks de geleden verliezen. Eerder lanceerde belangenverdediger en adviesverlener voor kunstenaars ArtistUnited vzw een petitie ter ondersteuning van kunstenaars die met korte contracten werken.

Dit project wil zijn steun betuigen en een bijdrage leveren aan voornamelijk uitvoerders van klassieke muziek die erg lijden onder de coronacrisis. Zij behoeven geen charity, maar wel een rechtvaardige ondersteuning in hun bestaan als onafhankelijk musicus. Charity, te begrijpen als solidariteit, vragen we wel aan diegenen die minder lijden onder deze crisis.

Voor de verdeling van de inkomsten uit dit project doen de initiatiefnemers beroep op ArtistsUnited vzw, zowat de enige sectororganisatie met een focus op klassieke musici en daarbij horend een adviescomité van klassieke musici.

artistsunited.be

Het percentage voor de muziekschool in Mosoul zal via journalist Rudi Vranckx zijn weg vinden.